Pirmdiena,
11. decembris
Cenas
login:
Parole:
aizmirsi paroli?
Vārda dienas:
Valdemārs, Voldemārs, Valdis


Apmeklētājiem:
 Paldies par apmeklējumu!
Lai saņemtu produktu paraugus un izcenojumus lūdzam
reģistrēties! Mēs ar Jums sazināsimies.



Reklāma:
 Reklāmas iespējas pie kafijas.




Šokolāde tulkojumā no grieķu valodas nozīmē “Dievu ēdiens”. Senajā acteku sabiedrībā šokolādi uzskatīja par svētu un to lielākoties lietoja tikai valdnieks, priesteri, izcili karotāji un lieltirgotāji.


Zinātnieki atklājuši, ka tumšajā šokolādē ir vielas, kas darbojas kā antioksidanti un profilaktiski noder pret dažādām sirds un asinsvadu saslimšanām. Ogas, tēja, ķiploki un vīns ir labi zināmi antioksidantu avoti. Taču visu pārspēj kakao koka augļi – kakao pupas, uzskata Skrentonas (ASV) universitātes profesors Džo Vinsons. Viņa pētījumi apliecina, ka kakao pupās ir ļoti labs polifenolu (lielas antioksidantu apakšgrupas) avots. Itāļu un britu zinātnieki apstiprinājuši, ka šokolādes ēšana ir veselīga. Pēc 100 gramu melnās šokolādes apēšanas antioksidantu līmenis asinīs palielinās par 20 procentiem. Antioksidanti atrod un iznīcina brīvos radikāļus – kaitīgās aktīvās molekulas, kas bojā šūnu membrānas un DNS.


Osakas universitātes pētnieki Japānā ir atklājuši, ka kakao ir antibakteriāls līdzeklis, kas nostiprina zobu emalju.


Uzlabo garastāvokli ne sliktāk par jebkuriem antidepresantiem. Šokolādes sastāvā ir viela – teobromīns, kas cilvēkam sniedz baudu, laimes izjūtu, uzlabo garastāvokli. Šokolādes ietekmē izstrādājas endorfīns – laimes hormons.


Veicina smadzeņu darbību, jo vistiešāk no brīvo radikāļu uzbrukumiem cieš smadzeņu taukainās membrānas.


Tumšo šokolādi iesaka ēst, ja ir mazasinība un hronisks nogurums: tā ir bagāta ar magniju, kas ir diezgan svarīgs sirds-asinsvadu un nervu sistēmas darbībai.


Daudzi dietologi cilvēkiem ar liekā svara problēmām pirms pusdienām iesaka šokolādi, jo uzskata, ka tas samazinās viņu apetīti.


Pēc vairāku zinātnisko pētījumu veikšanas, kāda Austrālijas pētnieku grupa paziņoja, ka 100 grami šokolādes un glāze 150 ml sarkanvīna, ja tos lieto ik dienu, spēj paildzināt cilvēka mūžu par sešiem gadiem un samazināt sirds un asinsvadu slimību risku.